Budućem njemu…

Jednom, kada se sretnemo, nemoj odmah da bežiš od mene. Izgledaću ti čudno, u moru istih žena. Čupava kosa, obrve od dlaka, usne rumene, prirodne, prirodni nokti, zgodnjikava, sa svim manama današnjice, višak oko kuka i struka, al’ u kompletnom pakovanju, jako simpatičnog izgleda. Smejaću se glasno, od srca. Oči će mi sijati od sreće. Sa milion problema u životu,neću ti kukati, nego ću ti prenositi svoje iskustvo. Jer ja, ovakva, nažalost, oduvek sam bila veći muškarac od svih muškaraca u svom životu. Pričaću ti kako sam padala, kako sam ustajala, pričaću ti o svojim idejama za biznis, za dva, za sto biznisa.

Related image
photo credit: www.opusteno.rs

Nemoj da te uplaši ta moja samostalnost. Ona je tu, jer mi je nametnuta, a ja sam je oberučke prihvatila, na kraju. Jer, shvatila sam, da joj se ne vredi odupirati. Odupiranje može samo da zakoči čoveka. Plašila sam se, ooo daaa, ali život te ne moli, niti pita. Život te uhvati u ruke, ubaci u mašinu, a ti gledaj da preživiš turbulenciju. Iz svake sam izašla uplašena, čupava, uplakana, ali živa. Još jača.

Nemoj da te uplaši ta moja borbena strana. Ni to što želim da budem neko i nešto u životu. Što želim da danas, sutra, svojoj deci obezbedim ono što ja nisam imala.Da se ne muče baš toliko kao ja.Ne kukam, samo pričamo.Nemoj da me žališ, nemoj ni da mi se diviš. Samo me prati. Nemoj da mi podmećeš nogu na mom putu koji sam izabrala. Daj mi ruku i pomozi mi da brže stignem do cilja. Da zajedno stignemo do cilja. Imaćemo prepreka sigurno, ali nemoj da odustaješ na prvoj. Budi muško, stisni zube. Zajedno možemo da osvojimo svet. Naš svet.

Ne tražim ti kule i gradove. Ne tražim ti da me uljuljkaš u lažnu sliku savršenstva. Ništa i niko nije savršen. Samo tražim da budeš iskren. Znam, to je nešto što se danas retko dobija.Budi siguran da ću ja znati da uzvratim i pružim još više.Samo budi iskren.

Nemoj da se igramo mačke i miša. Nemoj te igrice.Nismo deca. Znam da su raznorazni saveti da treba da postoje neke igrarije, ali hajde da dokažemo suprotno. Mislim da smo dovoljno zreli.

photo credit: www.wannabemagazine.com

Trebaš mi za zagrljaj, kada mi je odvratan dan na poslu, da me pitaš kako sam, da mi kažeš da će sve biti u redu, da me poljubiš.Da se držimo za ruke dok šetamo. Da ti spremam večeru, pa da mi se smeješ od srca, onako slatko, kada mi prva palačinka ne uspe,pa je uz male psovke bacim u kantu. Trebaš mi da čuješ moje ideje za neki novi projekat, da pročitaš ovo što pišem, pa da mi kažeš svoje mišljenje, iskreno mišljenje, šta ti se sviđa, šta ne. Trebaš mi da mi kažeš kada je tebi grozan dan na poslu ili imaš neki problem, da te saslušam, ne da čuvaš to u sebi. Nisi manji muškarac ako sa mnom podeliš da nešto nije ispalo kako treba.Naprotiv, videćeš da će ti biti lakše, a možda ti i dam neku zanimljivu ideju kao rešenje. U svakom slučaju, tu sam kao tvoj oslonac.Ne odguruj me od sebe. Srušićemo se zajedno.

Tu sam.Da te bodrim i podržavam u svakoj zamisli. Da ti kažem svoje mišljenje, ali da ne očekujem da uradiš po mom. Da te pustim kada si u gužvi i obavezama, samo u prolazu da te cokim, da znaš da sam tu. Da ti kuvam supicu i čajeve, kad misliš da ćeš umreti od prehlade.

Nemoj ni da mi uskraćuješ slobodu. Kad volim,volim. Nema između. Ako sam izašla sa drugaricama ili obukla usku haljinu ili se našminkala, ne znači da sam otišla da tražim drugoga. Niti da te varam. Kad volim, volim. I tačka. Dokle god osećam da je isto kod tebe,uživaćemo. Ako se slučajno dogodi da su osećanja izbledela, neću te prevariti. Daću ti šansu da mi kažeš razlog i otići ću. Nisam ona koja nabija rogove. To mi je jako ružno.

Obožavam da pijem kafu u omiljenom kafiću. Sama ili sa svojim ljudima. Nemoj da ti to smeta. Budi siguran da se neću odreći njih, koji su bili tu uz mene, i u dobru i u zlu, samo zato što si se ti pojavio. Ali nećeš biti zapostavljen. Isto tako, ne očekujem da zapostaviš svoje prijatelje zbog mene.Za sve postoji dogovor.Izađi sa ekipom, napijte se, provedite se.Sve je za ljude.Ja ti neću braniti niti imam prava na to. Isto očekujem i od tebe. Ne kažem da ću se napijati, već da ću popiti čašu nekog dobrog vina ili neki dobar koktel, sa svojim prijateljicama.Naravno, možemo i  svi zajedno da odemo na neku večeru, izlet, izlazak, putovanje… Nemam nikakav problem. Samo nemoj ni da ti padne na pamet da pokušaš nešto da mi zabraniš.Nisam tvoje vlasništvo, kao ni ti moje.

Nemoj da mi ljubomorišeš bez razloga.Ja ti ga svakako neću dati, tako da ne drami bezveze.Možeš samo da me oteraš. Nemoj ni da mene praviš ljubomornom, nema poente. Opet ćeš me oterati. Ako to želiš da uradiš na taj način, ok. Tvoj izbor i dokaz kakav si muškarac, odnosno kakav nisi.

Nemojmo se lagati. To je ružno. Lepše je reći istinu, ma koliko god bolela. Veliki smo oboje. Podnećemo. Poruka za „Dobro jutro“, za „Laku noć“. Sitnice znače.Možeš i da budeš romantičan, neću se buniti, sve dok ta romantika ne prelazi u patetiku.Ali romantičan zato što želiš ili si osetio potrebu u datom momentu, bez ili sa razlogom da me obraduješ.Ne zbog toga da bi drugi pričali kako si divan, da bi na društvenim mrežama objavljivali našu veeeeliku ljubav.

Neka je ona nama u naša 4 zida. Tu je mirna.Tu je neće gledati popreko. Ni osuđivati.Ni ureći je oni koji ne znaju da vole. Ako se desi da smo uspeli u ovome, da smo opstali, da si u meni pronašao svog druga, partnera, ljubavnicu, ženu, majku tvoje dece,podršku, potporu, pa se odlučiš da me zaprosiš…Samo napred. Moja mala devojčica u glavi, već skače od sreće.  🙂 Mali savet. Zaprosi me uz pesmu Ivana Gavrilovića „Došao sam da te ženim“. Kad ćeš, kako ćeš i gde ćeš, to prepuštam tebi. 🙂                            photo credit: www.opusteno.rs

I možda ti sve ovo izgleda zastrašujuće, ali veruj mi, jako je prosto. To što ti izgleda da sam jača i od tebe, to je samo maska. Meni trebaš ti, takav, da uspavaš moje strahove, da se u tvom zagrljaju slomim i zaspim mirno. Ne boj se, nisam babaroga.Ni veštica. Budi moj, biću tvoja. Prosta matematika.

Pričala bih ti još, do ujutru, kakva sam. Ali možeš nešto da saznaš i sam. Ovo bih nazvala kratkim uputstvom za upotrebu moje ljubavi. Nemoj da te mrzi da ga pročitaš, jer bojim se da ćeš ipak nešto pokvariti, ako radiš na svoju ruku.

Nadam ti se. Čekam te. Kad god došao, dobrodošao si. A do tada, ja ću i dalje uživati u životu i sanjati tebe, mog budućeg, jer znam da se snovi ostvaruju svima koji veruju.

Tvoja Koskica.

 

Оставите одговор