U laži su kratka m**a…

Upps. Kakav naslov! Al’ mislim da za ovu temu ni jedan drugi ne bi bio odgovarajući. Nažalost, malo-malo, čujem neku drugaricu iz okruženja kako je njen muškarac slagao, lagao, zavaravao…Koliko puta vam se isto desilo? Meni bezbroj puta. I nikad mi neće biti jasno, zašto muškarci imaju potrebu da nas lažu, ako si ti od samog starta iskren sa njima?

 photocredit: http://www.svettajni.com

Kad se izgubilo to poverenje? Šta se desilo? Zar zaista misle da su face ako nas lažu i mažu? Zar zaista misle da smo glupe i da nećemo saznati? Paaa aloo rođače, mi smo gore od svih FBI, BIA, CIA… Saznamo sve, kad tad. Htele ili ne, ta naša ženska intuicija kad probudi crv sumnje, u stanju smo da saznamo i kad ste prvi put seli na nošu ili obrisali nos. Ili prosto nam se samo kaže i servira, a da prstom ne mrdnemo.

„Ne guraj sve tajne pod tepih. Ne zaboravi da sam pedantna.Naći ću ih kad budem čistila život.“ Koskica

Zar je zaista teško reći „Da, našao sam drugu, zaljubio sam se, nisam se zaljubio, samo smo se „družili“…“ Pa pre ćemo vam pružiti ruku ako ste iskreni, nego ako otkrijemo da ste nas lagali određeni period.Ispašće ČOVEK od vas, a ne kukavica.Jer, u laži su zaista kratka m**a. Pogotovo su kratka, kada su stisnuta, saterana u ćošak. U tim momentima smo mi veći muškarci nego vi.

Pritom, verujem da je svaka devojka, koja ima normalno razmišljanje tom istom muškarcu bar jednom spomenula, nemoj da me lažeš, šta god da se desi, reci mi da probamo da rešimo il’ da se rastajemo ko ljudi. Bar jednom mu je dala šansu da bude frajer u pravom smislu te reči. Nije frajer onaj koji kidiše na svaku i ima bezbroj recki u svom ljubavnom životu. Nije ni onaj koji okolo laje zato što ga je neka odbila, ili onaj koji priča „Uf brate, al je dobra u krevetu.“ Nije. To je samo jedna obična džukela sa obrazom nekvalitetnog đona.

Neeee, njima nije zanimljivo kad je žena iskrena. Kad je žena veći ČOVEK. Kukavice su to,kažem vam ja. Pokušavaju da se predstave u lažnom sjaju, jer kako uopšte ti možeš da budeš jača od njega, to nije tvoja uloga. Oni bre vole da se užive u ulogu nepostojećeg frajera, ko da rade u cirkusu, pa su ponosni što mogu da sede na dve stolice. Bravo care!!! Idi sad hrani lavove kad su ti m**a tolika.

Ali momak,ne zaboravi. Uvek se na kraju obe stolice izmaknu i ti tako udariš dupetom o beton, da neki naredni period ne znaš šta te je snašlo.

Pa onda pokušavaš da bar jednu stolicu sačuvaš. Kad vidiš da se ta skroz izmakla, ti onda na drugu. I ispadaš takav mučenik, da i tvojoj majci bude žao na šta si spao. Kad ni jednu ne uspeš da vratiš na mesto koje si im namenio, onda kreneš da lupetaš po „selu“, samo da bi ispao faca i da bi sebe opravdao.

Kasno Marko na Kosovo stiže. O posledicama sedenja na dve stolice se razmišlja i pre nego što se usudiš da na obe sedneš. Skidam kapu onima koji su uspeli da se nikad za njihove laži ne sazna. Retki su. I oni kad tad padnu. Ako ne na prve dve stolice, onda na nekoj sledećoj. Samo je pitanje žene kojoj će se uključiti taster „sumnja“, pa da krene da trkeljiše.

I da, ono što me isto fascinira je što u tim momentima, UVEK MI KRIVE. Odakle molim te nama pravo da mi bilo šta ispitujemo, trkeljišemo, da bilo šta kažemo…Odmah smo najgore, ne valjamo, i ono što smo valjale se baca u vodu.Stara narodna „Napad je najbolja odbrana.“ , pa ko veli, aj da se poslužim tom, pa će onda ona tako sva zaljubljena i naivna da se smori što je uopšte i posumnjala u mene ovako divnog.I čiča miča i gotova priča.

Eeee pa nije!!!!! Kad jednom krenemo da sumnjamo, ti vaši napadi iz odbrane nam daju još veća krila da nastavimo sa našom „istragom“. Budite oprezni momci. U tom trenutku vam izgledamo naivno i zaljubljeno, ali to je samo gluma. Dajemo vam vremena i dajemo vam prostora da vidimo dokle ide vaš bezobrazluk. Do koje granice doseže to vaše samopouzdanje cirkuskog momka koji sedi na dve stolice. Sledi zatišje pred buru. Mice smo, trepćemo nevino, sve vas slušamo, divne smo, sjajne, bajne, prosto da poželite da nas oženite. I čekamo. Sledeći vaš korak, sledeću grešku, sledeću laž.

U tim momentima bes u nama raste sve više. Besne smo na sebe, što ranije nismo progledale. Besne smo na vas, jer niste ništa bolji od onog prethodnog mučenika koji nas je isto tako lagao. Sad, naravno, postoje različite vrste osveta koju vam svaka od nas servira. Moj savet svim devojkama koje su se u ovoj situaciji našle je samo da se pokupe i odu. Znam da je teško i da želite da čujete objašnjenje zašto su uradili to što su uradili. Ali nećete ga dobiti. Il’ ćete dobiti još jednu laž sa sve mašnicom. A osveta će njih stići i bez vas, VERUJTE MI.

Onda će vas opet tražiti. Svi se oni vraćaju.Čak i onaj za kojeg si mislila da nikada neće spomenuti tvoje ime, a kamoli ti se javiti. I taj dolija. Nadam se samo da si ga do tada već prebolela i da si se pridigla nakon pada i da nećeš dozvoliti sebi da mu se vratiš. Jer kad te je jednom slagao, ne očekuj da će se poverenje ponovo pojaviti. Kad je puklo jednom, drugi put će pući još jače. Ako dozvoliš sebi taj drugi put. 

Nemoj to sebi raditi. Dovoljno vrediš. I ako si sama, neka si. Neće ti ništa biti. Samo ćeš sazreti još više i taman ćeš imati vremena da svariš sve gluposti kojih si se naslušala. I što ih više budeš analizirala, shatićeš koliko su muškarci urnebesno smešni u svojim lažima. Pa to bre ni najbolji scenarista španskih serija ne bi smislio.

„Osobo, nemam ja vremena za tvoje bajke. Odavno sam tu igricu prešla. Ja sam LEVEL PRO, a ti GAME OVER na prvom nivou.“ Koskica

Inače sam od onih koja ne može da se smiri dok ne pokuša da izvuče iz muškarca razlog. Umem da budem naporna, dosadna, da ubijam u pojam.Samu sebe u tim momentima ne prepoznajem. U šta su me pretvorile tuđe laži i bes koji se zbog istih nagomilao?

Nikada nisam dobila odgovor. Bar ne pravi razlog. Tako, posle ko zna koliko istih ili sličnih situacija, izvukla sam pouku da je ustvari najbolje samo otići, dići ruke. Koliko god to bilo protiv tog mog nenormanog karaktera da želim da znam sve i odmah, da želim da znam istinu, nekad je bolje, zarad svojih živaca samo pustiti, kao što sam već u nekom prethodnom postu i napisala.

Ko zna zašto je to dobro…I ovo nije još jedna izlizana fraza, verujte mi i za ovu. Iz iskustva kažem. Opet sam se raspisala, al’ za to služe ova vikend ćaskanja. Verovatno sam odala tajne muškarcima kako se ponašamo kad posumnjamo, al’ nek probaju da izvuku nešto iz ovoga. Nek se uljude malo. Nek se saberu, ako je ikako moguće. Naravno, veliki naklon za sve one prave muškarce, frajere, džentlmene. Retki ste, ali postojite. Zamolila bih vas tako normalne da posavetujete ove koji su krenuli stranputicom. Sigurno imate u svom okruženju nekog drugara barona. Dajte mu primer kako prema ženi treba da se ponaša. Za početak, samo ih naučite da budu iskreni. Za ostalo ćemo se mi pobrinuti. Znate i sami, vi normalni muškarci, kako umemo da uzvratimo i cenimo ljubav, pažnju i iskrenost. Duplo više nagrađujemo. A troduplo kažnjavamo.

Nismo ni mi sjajne, ajde nemojte odmah da dižete frku što sam vas napala. Ali za bar tri mrve smo sjajnije od vas. I nas ima raznih, samo što mi i ako slažemo, priznamo. Zato smo bolje i sjajnije. Da utvrdimo, niste veća žena ako ste iskreni, nego veći ČOVEK. Nemojte dozvoliti sebi da vam m**a budu kratka. To se kad tad pročuje. 😉

Vaša Koskica.

Оставите одговор